Angi CristeaAngi Cristea
23.08.2020

Literatura de azi 7/7: 10-16.08.2020

Luni, 10.08.2020

Lipsa de experiență și deciziile greșite

O nouă întrebare a dialogului dintre Daniel Cristea-Enache și Nicolae Manolescu, referitoare la Convenția Democratică,  al cărei artizan a fost Corneliu Coposu, respectiv la desemnarea lui Emil Constantinescu pentru funcția de președinte.

Governor please open movie theaters (with the mask mandate and social distancing)

Claudia Moscovici vorbește despre experiența filmelor văzute acasă pe un ecran mare cu popcorn și snaks-uri care poate fi experimentată în timpul Covid-19 când masca este obligatorie.

Marți, 11.08.2020

Unde eşti tu, Ţepeş, Doamne?

O descriere poetico-geografică a Cetății  Poenari, un adevărat „cuib de vulturi” unde Vlad  Țepeș s-a ascuns este realizată de Ramona Muller.

Ce vor deveni copiii noștri când nu vor mai fi copii?

Adriana Ungureanu reflectează asupra meseriilor care altădată  erau ,,brățară de aur”. Domeniul virtual a preluat nomenclatorul de meserii și. din cauza coronavirusului, acestea s-au adaptat condițiilor economice.

dor de’aiubire

Un nou poem semnat de Călin Neacșu, despre tema iubirii profund umane.

Miercuri, 12.08.2020

 

Denisa – Blog despre chestiuni femeiești

La rubrica Roman în foileton, ținută de Stelian Țurlea, puteți descoperi un fragment de proză despre pasiunea pentru jogging a Tabitei.

Floarea de nu-mă-uita

Mariana Rogoz Stratulat visează la peisaje marine și la iubirea rostogolită acolo.

Joi, 13.08.2020

Băicoi City

În acest poem de la rubrica Selfie, ținută de Marcel Vișa, ne plimbăm printre gări,  aurolaci și  oameni care citesc o carte pe lună.

Săgeata albastră

Călătorul întors din America, Adrian Sângeorzan, este eroul unei călătorii pitorești, de neuitat, cu trenul numit Săgeata Albastră.

Zoom

Angi Cristea, în proza de azi, prezintă cu umor tragic efectele pandemiei la nivel educațional. Elevii ajung să învețe acasă,  conectați la monitoare.

Măsura credinței?…

Un pas sau mai mulți pe care Leonard îi propune în respirațiile sale.

Vineri, 14.08.2020

 Cartea săptămânii: Elogiu mamei vitrege

După cum putem afla de pe site-ul editurii Humanitas, „Elogiu mamei vitrege este, probabil, cel mai rafinat roman erotic contemporan. Și, în același timp, o usturătoare lecție de viață, dincolo de binele și de răul moraliștilor”.

Despre iubire (II)

Carmen Sorescu propune o incursiune într-un azil printre bătrânii care nu (mai) au pe nimeni și, din cauza nevoii imense de afecțiune, ajung să fie victime ale escrocilor.

Raiul meu

Ploaie și primăvară,  un rai domestic pătrund în poemul semnat de Alina Neagoe.

Sâmbătă,  15.08.2020

Asta să fie logodnica mea!

 Ne reîntoarcem în copilăria noastră, duși pe aripi de basmul ales de Odilia Roșianu.

 New York, where are you?

New York și Manhattan afectate de Pandemie, văzute prin ochii lui Carmen Firan, sunt aproape apocaliptice – fără  spectacole, fără trafic intens și cu gropi săpate proaspăt.

Copiii cu picioare de păsări

Simona Preda aduce în atenția cititorilor un roman semnat de scriitoarea niponă, Yoko Tawada, despre o Japoniei devastată de o catastrofă ecologică, cu o populație aflată în pragul dispariției.

Duminică,  16.08.2020

Oglinzi paralele

Pasiunile sportive și timpul acela petrecut în cămin alături de alte fete se desfășoară încet privite de Cristina Crețu.

Ondine

Povestea onirică a nimfei Undine/Ondine, care apărea noaptea pe lângă ape, cântând și dansând, seducându-i astfel pe cei care o pândeau și atrăgându-i să-i viziteze regatul din adâncuri – suntem invitați de Gabriela Pop s-o ascultăm transpusă pe note muzicale.

Semne de viață

Dan Romașcanu povestește despre o săptămână dificilă, când liderii giganților tehnologici Amazon, Apple, Facebook și Google au trebuit să răspundă mai multor întrebări incomode.

Literatura de azi 7/7: 10-16.08.2020

„Odată ce înveți să citești, vei fi pentru totdeauna liber” – Frederick Douglass

Pentru cititorii care nu au avut timpul necesar să parcurgă articolele revistei „Literatura de Azi”, rubrica semnată de Angi Cristea le readuce aceste materiale în atenție.