Carmen ConstantinescuCarmen Constantinescu
27.01.2024

Vindecarea sufletului

Ce este vindecarea sufletului?

Atunci când o drama vine și îi dai voie să te risipească din ceea ce faci cu viața ta se vorbește despre vindecarea sufletului. Sufletul, un loc intangibil în care se pot aduna simțiri atât de copleșitoare de pot să întunece mintea, conștiința și tot ce se zbate în noi. Gândiri iraționale cuprind în freamătul durerii răvășind speranțele vindecării.

De ce oamenii privesc adesea sufletul ca un depozit de strâns aceste sentimente și simțiri negative? De ce nu am avem puterea ca în suflet să existe doar o putere magică ca să ne dea lumină pentru blocarea sentimentelor negative, stărilor de tristețe și mâhnire? De ce nu putem învinge orice eșec, iar vorba grea să fie primită cu zâmbete?

Dar ce este sufletul, de fapt? O simțire conștientă umană?

Se vorbește adesea de vindecarea sufletului după ce este rănit de oameni sau de acțiuni ratate, de frustrări și de neputința în fața demonilor interiori. Se confundă adesea sufletul cu corpul. Sufletul nu este corpul care poate fi vindecat total cu tratamente lichide și solide. El nu e ceva tangibil să poată fi păcălit pentru a se vindeca. Cine crede că vindecarea sufletului este adevărată doar se amăgește.

Nimeni i niciun suflet) nu este cu adevărat vindecat de traume.

Vindecarea există? Nu! Vindecarea este doar o formă de amăgire pentru a avea puterea de a merge mai departe în viață. Pentru a nu rămâne blocat în starea de neputință. Trauma este ca o umbră care se preface invizibilă. Trauma e ceața speranței și motivul tăcerilor din nopțile nedormite.

Nu te vindeci. Doar mergi mai departe cu tot ce ai sau rămâi blocat.

Oamenii care spun că sunt vindecați de traume, mint și se mint pe ei pentru a le fi mai ușor să treacă mai departe. Au învățat să trăiască iluzia vindecării.

Puterea vindecării în sufletul uman nu stă în trecerea timpului. Timpul nu vindecă și este nemilos cu amintirile urâte. Timpul doar le ascunde atât de bine, încât îți dă impresia falsă că te-ai vindecat.