Carmen ConstantinescuCarmen Constantinescu
29.12.2023

Tu nu exiști

Au fost momente în viață în care ți-ai dorit să și tu băgată în seamă? Să fii lăudată? Apreciată?

Cu siguranță, fiecare dintre noi ne dorim să fim băgați în seamă sau apreciați la un moment dat. Dar de ce există oameni care te scot din povestea lor? Ai fost acolo, i-ai ajutat, ai făcut ce ai putut și cât s-a putut, dar nu suficient cât să fii măcar menționat sau lăudat pentru ajutorul dat.

Ți s-a întâmplat în viață să fii dat la o parte după ce ai ajutat pe cineva să-și îndeplinească un obiectiv? Sunt convinsă că da, pentru că tu nu exiști pentru acei oameni.

Tu nu exiști în povestea celor pe care îi ajuți să realizeze un scop sau un obiectiv. Nu ești parte din povestea lor. Când ai să înțelegi că oamenii au povestea lor proprie, în acel moment vei începe să-ți construiești și tu povestea ta, dar nu le călca pe urme, orice ar fi! Am observat că pentru mulți în viața lor există un singur personaj principal, acela fiind doar ei și atât! Mulți uită că în orice poveste de viață există și personaje secundare fără de care nu ar fi putut duce nimic la bun sfârșit, personaje neînsemnate a căror recunoaștere este invizibilă.

Tu nu exiști în rolul principal. Niciodată nu ai reușit să fii și să cunoști cum e să fii în rolul principal al niciunei situații și al niciunei povești. De câte ori ai încercat ai dat rateu, pur și simplu nu reușești să fii acolo și tu cineva. Nu reproșa nimănui asta. Nu reproșa că tu nu exiști în povestea în care ai și tu un rol mai mic sau mai mare pentru ca mersul lucrurilor să meargă fără obstacole.

Tu nu exiști pentru unii oameni mărunți care au reușite profesionale. Cum? Oameni mărunți care au reușite profesionale? Oamenii mari nu sunt acei oameni care au reușite profesionale? Cum poate fi un om mărunt având reușite profesionale? Se poate așa ceva? Da! Se poate! Sunt și oameni cu reușite profesionale însemnate care devin mărunți. Sunt acei oameni care, ajunși în vârf, nu recunosc că au fost ajutați de oamenii de rând, oameni neînsemnați fără carieră pentru că pentru ei ești doar un pion folositor pentru doar o secundă din joc. Mulți sunt aceia care uită de unde au plecat. Să nu îți fie rușine să recunoști de unde ai plecat, să nu uiți originile familiei pentru nimic în lume.

Ai fost în situația și în povestea în care ai muncit cel mai mult dintre toți, dar părea că nu ai făcut nimic?

Să vorbim despre dezamăgire? Ai auzit vreodată întrebarea: „dar cine ești tu sau ce ai realizat ca să fii băgată în seamă? Nu vezi că ești doar un zero?” Fugi de acești oameni! Ei niciodată nu îți vor fi prieteni. Nu te vor aprecia, iar dacă auzi vreodată un ,,mulțumesc, să nu îl crezi și să știi că e fals.

Să însemne asta frustrare? Să însemne umilire? Oare ce să însemne?

Însemnă că trebuie să-ți urmezi propriul drum fără a mai aștepta recunoaștere din partea celor pe care i-ai ajutat într-un moment sau altul. Înseamnă să-ți urmezi sufletul!

Oamenii de rând fac de cele mai multe ori ca povestea oamenilor cu reușite să devină măreață!