Carmen ConstantinescuCarmen Constantinescu
16.01.2024

Lumină și Întuneric

Dramele nu se vor termina niciodată. Mereu apar de nicăieri. Nu te aștepta să fii ocolit de ele. Le vezi și le trăiești. Treci pe lângă ele sau prin ele. Ele există, dar tu nu le vezi și crezi că nu le simți. Dramele sociale exterioare sau cele interioare ale sufletului sunt în fiecare dintre noi. A refuza să nu recunoști, măcar ție, e ca și cum ai spune că noaptea a dispărut și e permanent doar zi lumină.

Lumina și Întunericul din noi nu reprezintă ceva ce noi am putea controla cu desăvârșire.

Lumina și Întunericul sunt ca energiile primite din exterior și asimilate în interiorul minții și sufletului uman. Puterea de a ști ce să păstrezi din ce primești nu stă în tine. Stă în credință și în stăruință. Rămâne ce poți duce. Însă de cele mai multe ori rămâne și ceea ce nu ai vrea să păstrezi. Lupta dintre ceea ce ai vrea să rămână și ceea ce nu ai vrea să rămână din ce primești doar tu poți o duce. Lupta are nevoie de o armă, o sită. O sită ca un instrument de care ai nevoie pentru a cerne tot ceea ce primești. Cât duce forța ta interioară. Și orice îți stă în cale și nu poți înfrunta, nu poți duce, dar ai două variante: ori elimini, ori înfrunți. Tu ce poți alegi?

Nu, nu există nu am cum să aleg. Toți putem alege. Alege ceea ce te face fericit. Dar ține seama că fericirea e ca Lumina și Întunericul, nu ai cum să exiști fără ele.

Cine este și ce reprezintă Lumina și Întunericul în viața ta?

O întrebare la care eu nu am răspunsul pentru tine. Găsește acest răspuns cercetând tot ce este în jurul tău, locurile unde stai și mergi, oamenii cu care stai și îi ai în jur, lucrurile și locurile tale. Acolo este răspunsul. Caută-l!

Toți avem și Lumină și Întuneric în viața noastră. Câtă Lumină și cât Întuneric este, asta fiecare o știe sau nu. Tu câtă Lumină și cât Întuneric ai în viața ta acum?

Lumina poate fi zâmbetul tău! Întunericul poate fi furia ta! Un zâmbet însoțit de furie. Combinația există, și nu doar în povești. Unde trăiești mai mult? În Lumină sau În Întuneric? Cine te ține mai mult în Întuneric și nu te lasă să privești și să trăiești mai mult în Lumină?

Întunericul tău poate fi un trecut negru sau propriile tale eșecuri. Lumina poate fi zâmbetul tău atunci când le privești.

Pentru oamenii de rând, Întunericul poate fi factura la întreținere sau la energie electrică sau rata la creditul ipotecar, iar Lumina poate fi că au pâine pe masă. Pentru oamenii de mai sus, Întunericul e reprezentat de un om care le face rău, iar Lumina, atunci când au trecut cu bine ziua fără să aibă de a face cu acel om.

Pentru oamenii altfel, Lumina este Dumnezeu și Întunericul este Diavolul.

Dar să nu uităm că și Diavolul se poate deghiza în Dumnezeu de cele mai multe ori.