Geena ScarpeteGeena Scarpete
02.09.2016

Cum te-aş putea convinge?

Ar putea fi nevoie de ani ca să te conving să te transformi şi apoi ar putea fi nevoie de ani pentru a acţiona în consecinţă. Sper doar să îţi mai rămână timp suficient.

(John Michael Abelar)

            Uneori, stau şi mă întreb de ce lumea (carnivoră) mi-ar sări în cap în cazul în care aş mânca un câine sau o pisică. Încerc să găsesc răspunsuri la unele scenarii fabuloase, ştiu. Poate doar aşa aş ajunge să înţeleg de ce oamenii zilelor noastre nu pot alege ceea ce eu am ales, nu pot înţelege ceea ce eu am înţeles, nu pot simţi ceea ce eu simt. În săptămânile trecute am citit nişte cărţi care mi-au confirmat că lumea, la începuturile sale, nu se hrănea cu animale. Un fragment dintr-una dintre cărţile respective sună aşa:

„ – […] Poate în acest fel vom scăpa mai repede de mâncatul fraţilor noştri.

– Adică?

– Al animalelor. Nu ştii cât de rău ne face consumul de carne!

– Din cauza vibraţiilor înmagazinate?

– Da. Gândeşte-te că la transplant omul simte şi chiar îşi însuşeşte anumite vibraţii. Şi la carne este la fel. Ea conţine memoria genetică a animalului, trăirile acestuia. Tu te-ai gândit vreodată cât suferă o pasăre închisă şi chinuită? Ce trăiri are ea în momentul morţii? […]”

Foto 2

(sursa foto: 123hdwallpapers.com)

            Din păcate, omitem să ne gândim la multe… sau ne gândim la ce nu trebuie. Ne dorim schimbarea, dar numai dacă se poate să o facă altcineva pentru noi. Aşteptăm să se schimbe cel de lângă noi, dar chiar şi atunci când acesta o face ne îndepărtăm de el pentru că brusc începem să îl simţim ca pe o ameninţare la “siguranţa şi bunăstarea” noastră. Am vrea, dar nu am vrea. Suntem capabili să ne vindecăm singuri de absolut orice, dar apelăm la pilule şi operaţii. Putem să fim fericiţi, dar ne-am obişnuit cu depresia. Putem să alegem calea cea dreaptă, cea dictată de intuiţie, de inimă, dar alegem să fim fideli unei raţiuni construite forţat de societate. Putem să devenim ceea ce ne dorim, dar alegem să plecăm capul şi să ne conformăm, dând vina pe destin. Dar destinul se face responsabil de un sfert din ceea ce suntem sau nu suntem, restul depinde de noi, de atitudinea noastră, de caracterul nostru, de alegerile noastre. Putem alege să nu ne mai hrănim cu suferinţa animalelor, dar dăm vina pe tradiţii. Mâncăm carne pentru că aşa spune tradiţia, pentru că aşa am văzut la bunicul, pentru că aşa face vecinul, pentru că aşa mi-a spus mama, pentru că altfel nu se poate, pentru că iubesc animalele, dar doar câinii şi pisicile etc. Dar tu? Tu ce vrei? Când vei înceta să te laşi condus de cei din juru-ţi, poate că vei avea puţin curaj să priveşti în interiorul tău şi să simţi ceea ce simt şi eu. Să înţelegi ceea ce înţeleg şi eu. Să alegi ceea ce am ales şi eu.

            Tot ceea ce ţi se întâmplă în viaţă e pentru că tu ai vrut să fie aşa şi nu altfel. Primim ceea ce transmitem. Acţiunile pe care le face fiecare dintre noi sunt de fapt îndreptate împotriva noastră. Gândeşte, vorbeşte, acţionează ca şi când tot ceea ce faci, faci pentru tine. Şi viaţa ta se va schimba. Dacă pământul se revoltă e pentru că alegem să îl hrănim cu energie negativă. Trezeşte-te!

(sursa foto cover: 40pluswoman.ro)