Laurențiu MidvichiLaurențiu Midvichi
10.10.2015

Lucruri simple

 Antonio López García (născut 1936), pictor și sculptor spaniol, este cunoscut pentru stilul său realist. El este acuzat de unii critici de artă pentru neo-academismul de care dă dovadă, dar lăudat de alții, cum ar fi Robert Hughes, care-l consideră un maestru al realismului. Cu stilul său uneori considerat hiperrealist, pictura lui a fost inclusiv subiect pentru film, El Sol del Membrillo, de exemplu, de Victor Erice, în 1992.

5

López García este dedicat lumescului, el pictează oameni umili, clădiri, plante și interioare aglomerate, portretizarea acestor subiecte fiind convingătoare și frumoasă. Studiile atelierului, ale băii, și zidului de cărămidă roșie din curtea lui subliniază un interes pentru subiectul prozaic, încurajând totodată privitorul să re-examineze prezența obiectelor obișnuite.

Antonio Lopez Garcia (20)

El a început să picteze vederi panoramice cu orașul Madrid în 1960. Lucrările din această perioadă au atras recunoașterea artistic atît în Spania – în 1961 a avut prima sa expoziție personal în Madrid, cât și, mai târziu, în 1965 și 1968, la Galeria Staempfli din New York. López García a aderat fidel la subiecte familiare: imagini ale femeilor, obiecte anonime și umile ale spațiului înconjurător, zone pustii, imagini ale grădinilor și peisajelor sale. Exista lucrări cărora le-a dedicat mult timp de execuție, aproximativ douăzeci de ani de studii, în timp ce altele au rămas neterminate .

Antonio Lopez Garcia (42)

Pe scurt, Garcia este un artist realist versatil, expert în tehnici tradiționale de desen în creion, pictură în ulei, sculptură în lemn și basorelief în ghips.

Antonio Lopez Garcia (39)

815 cititori