Literatura de aziLiteratura de azi
21.11.2015

Să-l cucerești pe calif

Pentru mine, e o poveste despre prietenie, iubire și familie, noțiuni care dau sens vieții. Apoi, e o poveste despre pierdere și o antiteză la normalitate. Nu există om normal sau nebun, nu există om eminamente bun sau eminamente rău, există doar ipostaze și nimic nu e întâmplător, lucru pe care îl află și unul dintre personajele principale ale romanului. (Diana Farca, autoarea romanului „La limită”)

Joi, 26 noiembrie, de la ora 18.00, la Green Hours (Calea Victoriei 120) va avea loc lansarea romanului de debut al scriitoarei Diana Farca, „La limită”.

La eveniment, alături de autoare, vor participa Alex. Ștefănescu și Geo Dinescu. Intrarea este liberă.

Am început să o citesc [cartea, n.n.] sceptic, rulând cu mouse-ul pagină după pagină. Dar, în scurtă vreme, lectura m-a captivat. Romanul La limită” are o construcţie care datorează mult spontaneităţii şi instinctului artistic. Autoarea foloseşte o tehnică narativă la care a recurs, cu succes, şi Şeherazada: să-l cucereşti pe cititor (pe calif), săi menţii mereu trează atenţia, prin orice mijloace. Este nevoie de personaje înduioşătoare? Creează asemenea personaje! Trebuie să dai impresia că totul s-a întâmplat cu adevărat? Fă orice ca să întreţii această iluzie! Cititorul vrea, în adâncul sufletului lui, şi puţină melodramă? Oferă-i! (Alex Ștefănescu)


Print