Literatura de aziLiteratura de azi
28.11.2018

„Nu forța rațiunii învinge, ci puterea de a ierta” – 20 de ani de magie

Premiera spectacolului „Furtuna” a marcat 20 de ani de existență pentru Teatrul Municipal Ariel, din Rm. Vâlcea.

Duminică, 18 noiembrie 2018, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea a aniversat 20 de ani de existență (1998-2018), moment ce a fost marcat de premiera spectacolului „Furtuna” de William Shakespeare, regia Aurel Palade.

Un spectacol care caută să sublinieze într-o notă modernă echilibrul precar între ocultism și iertare. Nu forța rațiunii învinge, ci puterea de a ierta.”, a mărturisit regizorul Aurel Palade.

Prin dăruire, pasiune și talent, echipa Teatrului Municipal „Ariel” dezvăluie publicului pe care mereu îl apreciază și îl respectă – maturitatea ce îi pune în evidență și mai mult libertatea caracteristică spiritului shakespearian cu același nume.

Așadar, este lesne de înțeles de ce acest teatru a ales să se numească… Ariel.

De la acest eveniment extraordinar nu puteau lipsi personalitățile locale care au oferit „certificatul de naștere” al acestui teatru și aici amintim pe doamna Doina Migleczi, regizor și manager în perioada 1998-2014 și domnul Sorin Zamfirescu, primar al municipiului Râmnicu Vâlcea în perioada 1996-2000.

La finalul piesei sala arhiplină a aplaudat minute în șir și a cântat la unison „La mulți ani!”, iar managerul Gabriel Popescu a oferit diplome de excelență doamnei Doina Migleczi, domnului primar Sorin Zamfirescu și nu în ultimul rând actualului edil al Râmnicului, domnul Mircia Gutău, la inițiativa căruia teatrul „Ariel” a fost renovat cu ani în urmă.

Următorul spectacol va avea loc pe 8 decembrie și vă așteptăm cu drag!

Pentru mai multe detalii privind activitatea Teatrului Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea, urmăriți:
http://www.arieltheatre.ro/
https://www.facebook.com/teatrul.ariel/

(din comunicatul de presă al organizatorilor)

150 cititori