Odilia RoşianuOdilia Roşianu
13.01.2016

Cultură fără vârstă

Există profesori care fac mult mai multe decât e prevăzut în programă. Sunt cei atașați de elevii lor, de cultură. Aceia care sunt preocupați de viitor, indiferent despre ce aspect al lui ar putea fi vorba.

Este și cazul profesorilor de la Colegiul național „Mihai Eminescu” din Buzău. În fiecare an, liceul cu nume predestinat își serbează ziua odată cu cea a marelui poet. Anul acesta nu face excepție de la regulă – pe 14 ianuarie vor fi în plină desfășurare Zilele Colegiului „Mihai Eminescu”, cu un program cultural interactiv demn de urmat, la organizarea cărora s-au implicat, alături de Colegiul menționat, Centrul Cultural Francofon Buzău și Inspectoratul Județean Buzău. Vor participa peste 20 de profesori și 140 de elevi de la 7 școli gimnaziale și licee din Buzau.

Nu, nu vor fi nici conferințe interminabile și nici discursuri plicticoase. Temele sunt variate și au în prim-plan Cultura. Printre altele, se va vorbi despre Preferinţe de lectură,  Actualitatea lecturii,  Drepturile cititorului, dar și despre diferența dintre Lectura obligatorie și cea de plăcere.

 Literatura de azi este partener media al acestui eveniment. Și speră că multe alte licee din România se vor înscrie în această cursă care are ca scop cultura pentru toți. Deoarece Cultura este, într-adevăr, fără vârstă.

1afis eminescu