Literatura de aziLiteratura de azi
01.04.2015

Cu o carte (sau mai multe), în bancă

Încă de la început, Asociația „Literatura de azi” a afirmat că unul dintre obiectivele ei principale poate fi rezumat cu formula „cultură și educație pentru toți (cei care își doresc)”, pentru a-l cita pe Daniel Cristea-Enache, președintele Asociației.

Elevi, studenți, profesori, actuali sau viitori cititori sunt cei spre care se va îndrepta Literatura de azi prin fiecare dintre demersurile sale.

Acum doar câteva zile, a avut loc în cadrul Kilipirim un eveniment important dedicat profesorilor, în general, și celor de literatură, în mod special. Alături de Daniel Cristea-Enache, s-au aflat Elisabeta Lăsconi și Eugen Negrici.

Iată că la început de aprilie, „săptămâna altfel” va începe pentru Literatura de azi la Huedin, în mijlocul elevilor, prin inițiativa doamnei Daciana Loi, profesor de matematică la Liceul teoretic „Octavian Goga”.

Aici va avea loc primul popas al evenimentelor „Literatura de azi @ Școala”. Titlul cărții semnate de Alex Ștefănescu (care va fi una din cele prezentate elevilor pe parcursul acestei întâlniri) – Mesaj către tineri. Redescoperiți literatura! (apărute la Curtea Veche Publishing) – poate fi socotit un semnal ce trebuie lansat și propagat către toate școlile și facultățile.

Cea de-a doua carte ce va fi adusă în atenția celor tineri cu acest prilej este „Octavian Paler, Convorbiri cu Daniel Cristea-Enache” (Editura Polirom).

Literatura de azi vă așteaptă, deci, dragi elevi, să discutați, să puneți întrebări și… să citiți.