Poșta redacției, cu Alex. Ştefănescu

A venit vremea să ne despărțim

M-am ocupat cu dragoste și devotament, timp de peste treizeci de ani, de mii de necunoscuți din toată țara dornici să devină scriitori, le-am citit și evaluat manuscrisele, i-am ajutat să publice, am scris cronici încurajatoare despre  cărțile lor. Unii își manifestă și azi recunoștința, alții m-au uitat, alții (a căror evoluție m-a dezamăgit și drept urmare au pierdut sprijinul meu) mă denigrează. Sunt cel puțin zece autori descoperiți de mine care au în momentul de față o anumită notorietate. Nu îi mai numesc fiindcă am mai făcut-o de multe ori, cu mândrie. E destul.

Naivitatea e un fel de virginitate de care trebuie să scăpați cât mai repede

BEATRIX EDITH SONTAG. După cum reiese din versurile pe care mi le-ați trimis, sunteți o ființă aleasă: sensibilă, romantică, atrasă de natură (nu de supermarket-uri, ca atâtea doamne de azi).

Cineva care s-a dat cu prea mult parfum...

MĂDĂLINA BIȚĂ. Sunteți, în continuare, o visătoare, nu v-ați contaminat de urâțenia vieții din jurul nostru. Am citit cu greu (din cauză că lipsesc semnele diacritice), dar și cu încântare, fragmentele de proză pe care mi le-ați trimis.

Începem o nouă viață...

PENTRU TOȚI CORESPONDENȚII. Mi-am mutat blogul de „poșta redacției” pe site-un unei reviste literare online de mare viitor, „Literatura de AZI”, ceea ce este, înainte de toate, în avantajul dv., al corespondenților mei.

Nu știu ce sfat să vă dau...

CRISTINA POP. Talent, inteligență artistică, dramatism al ideilor. Așa s-ar putea caracteriza succint textele dv.

 

 

Copyright © 2013 Literatura de azi 

Design by: Adrian Pop